Taze incirle muhallebi nasıl yapılır?

Yaz mevsiminin en taze lezzetlerinden incirle hazırlanan bu muhallebi, sütlü tatlı sevenler için ferahlatıcı bir alternatif sunuyor. Kremamsı dokusuyla muhallebi ve karamelize incir sosunun mükemmel uyumu, her ısırıkta yazın en tatlı anılarını hatırlatacak.

22 Kasım 2025

Taze İncirli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 6-7 adet taze incir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu

Muhallebi Hazırlığı:


  • Sütü derin bir tencereye alın
  • Nişasta ve şekeri ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Son olarak vanilini ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın

İncir Sosu Hazırlığı:

  • İncirleri yıkayıp küp küp doğrayın
  • Tereyağını tavada eritin
  • Doğranmış incirleri ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Su ve limon suyunu ilave edin
  • İncirler yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika pişirin

Servis Önerisi:

  • Soğuyan muhallebilerin üzerine sıcak incir sosunu gezdirin
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ile süsleyebilirsiniz
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapın

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin
  • İncirler çok olgun değilse pişme süresini biraz uzatın
  • Muhallebi tam soğumadan buzdolabına koymayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;