Vișne muhallebisi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ferahlatıcı bir yaz tatlısı olan vişne muhallebisi, hem göz alıcı rengi hem de hafif dokusuyla sofraları şenlendiriyor. Taze veya dondurulmuş vişnelerle hazırlanan bu pratik tarif, sütlü tatlı sevenler için ideal bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Vişne Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu (vişneler için)

Yapılışı:


  • Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Tencereye alarak üzerine yarım su bardağı şeker ve limon suyu ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirip vişneler yumuşayınca ocaktan alın.
  • Bir kasede nişasta ve unu bir bardak soğuk sütle iyice çırparak topak kalmamasını sağlayın.
  • Kalan sütü tencereye alıp kalan şekeri ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Süt kaynayınca hazırladığınız nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Muhallebi kıvam aldığında vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın, üzerine hazırladığınız vişneleri ve suyunu gezdirin.
  • Buzdolabında soğutup servis yapın.

Not: Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak isterseniz piştikten sonra süzgeçten geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;